NEXTFUND adviseert bij transactie van wooncomplex

Molukkenstraat Groningen

De Molukkenstraat in Groningen krijgt in 2019 nog 34 nieuwbouwappartementen erbij. Naast de 34 sociale huurappartementen die in 2018 in opdracht van Lefier gebouwd zijn worden er dit jaar hetzelfde aantal vrije sector huurwoningen gerealiseerd.  De bouw van de 34 vrije sector huurwoningen aan de Molukkenstraat in Groningen is onlangs van start gegaan. Negentien van deze appartementen zijn onderdeel van de portefeuille van investeringsfonds Woned. De Nieuw-Indische Buurt ondergaat sinds 2005 een forse vernieuwing met als doel om de leefbaarheid te verbeteren door middel van het vervangen en verduurzamen van bestaande bouw.

De appartementen zullen beschikken over een Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) die lager is dan de vastgestelde norm van 0,4 en het energielabel A+++. Dit blijkt uit de volledige toetsberekeningen, die zijn uitgevoerd door gekwalificeerd bouw- en milieu-adviesbureau Noorman.

Na afronding van de bouw zullen de woningen verhuurd worden door Hanzevast, die het beheer van de objecten alsmede het fonds voor haar rekening neemt. De bouw van het project zal minder dan een jaar in beslag nemen en de appartementen worden opgeleverd en geëxploiteerd in het vierde kwartaal van 2019.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via info@nextfund