NEXTFUND adviseert bij aankoop residentieel complex in Zwolle


Het Catella Wohnen Europa Fund (CWE) heeft 67 appartementen, 1.500 m² commerciële ruimte en veertig parkeerplaatsen in Zwolle centrum verworven. Verkoper is een particuliere belegger.

De transactie werd uitgevoerd door Investment Manager Catella Residential Investment Management GmbH (CRIM) in Berlijn, Catella Investment Management Benelux (CIMB) en AIFM platform Catella Real Estate AG (CREAG) in München.

28 van de appartementen die dateren van 1991 zullen worden gerenoveerd naar het hoogste energielabel. De overige 39 gasvrije eenheden zijn in 2019 opgeleverd en beschikken al over een A-label. De bewoners hebben eigen balkons alsmede een gezamenlijk dakterras.

In de plint van het complex is circa 1.500 m2 commerciële ruimte beschikbaar, huurders zijn onder andere Brilmeester, Fiets ID en de gemeente Zwolle. Onder het complex is een grote openbare fietsenstalling aanwezig. Het complex beschikt over 40 parkeerplaatsen.

De transactie werd in een off market proces tot stand gebracht. Loyens Loeff trad op als juridisch adviseur en SGS Nederland leverde het technisch advies. NEXTFUND trad in collegiale samenwerking met Zuiderlink Real Estate op namens Catella.

Voor meer informatie over deze transactie kunt u contact opnemen via [email protected]