€ 125.000,- p/j.
Prijs
Verkocht
Status

Zuiderpark 1

Kantoorvilla op unieke zichtlocatie in het centrum van Groningen!

Namens onze opdrachtgever bieden wij aan deze unieke kantoorvilla met eigen parkeergelegenheid op toplocatie in Groningen. Deze kantoorvilla is schitterend gelegen op één van de mooiste locaties van Groningen aan het Zuiderpark 1 en ligt op loopafstand van de binnenstad en het centraal station van Groningen. De kantoorvilla bestaat uit 3 bouwlagen met totaal circa 675 m² verhuurbaar vloeroppervlakte.

Dit zeer markante gebouw is gebouwd in 1881 en is in 1999 op minutieuze wijze gerestaureerd. Tijdens de restauratie zijn o.a. stucplafonds, lambriseringen, betimmeringen, suite deuren en een natuurstenen vloer in de entreehal aangebracht. De villa is uitstekend per auto bereikbaar en ligt tevens op zeer korte loopafstand van zowel het stadscentrum als het NS-hoofdstation. De beschikbare ruimte is verdeeld over souterrain, begane grond, 1e en 2e etage. Het pand beschikt tevens over een eigen afgesloten ruim parkeerterrein.

Zowel het binnen- als het buitenonderhoud verkeert in een goede staat. Het object is (na-)geïsoleerd en is voorzien van: plafonds met ornamenten en sfeer verlichtingsarmaturen, (scheidings-)wanden, luxe vloerbedekking en volledig weggewerkte ICT bekabeling. Het gebouw is voorzien van CV verwarming. Op eigen terrein zijn circa 16 parkeerplaatsen aanwezig.

Oppervlakte kantoorruimte
Het totaal verhuurbaar vloeroppervlakte van het gebouw bestaat uit circa 675 m² v.v.o., verdeeld over vier bouwlagen.

Souterrain:
In het souterrain bevindt zich een archiefruimte ter grootte van circa 155 m². Daarnaast bevindt zich hier een keuken, pantry, badkamer en secundaire ruimte.

Begane grond:
Entree, gang, 4 kantoorvertrekken, pantry wachtruimte, sanitaire voorzieningen, tezamen groot circa 205 m² v.v.o.

1e verdieping:
Overloop, 5 kantoorvertrekken, tezamen groot circa 175 m² v.v.o.

2e verdieping:
Overloop, 4 kantoorvertrekken, tezamen groot circa 140 m².

Bouwaard en constructie
Traditionele bouw - bouwjaar circa 1881 - materialen: gemetselde gevels voorzien van houten kozijnen met dubbele beglazing. In 1999 is het pand op minutieuze wijze gerestaureerd. Tijdens de restauratie zijn o.a. stucplafonds, lambriseringen, betimmeringen, suite deuren en een natuurstenen vloer in de entreehal aangebracht.

Bereikbaarheid
Het kantoor is per auto uitstekend te bereiken en is gelegen op circa 5 minuten van het ‘Julianaplein’ waar er directe aansluiting is op de A7 en A28. Het object is per openbaar vervoer eveneens uitstekend bereikbaar, het Centraal Station met alle trein- en busverbindingen ligt op enkele minuten loopafstand.

Voorzieningen
Het object wordt opgeleverd met de thans aanwezige voorzieningen zoals:
• Sanitair en pantry;
• CV verwarmingssysteem;
• Systeemplafonds;
• Vloerbedekking;
• Databekabeling.

Parkeerplaatsen
Het pand beschikt over een eigen afgesloten parkeerterrein voor het parkeren van auto’s.

Huurprijs
EUR 125.000 per jaar, te vermeerderen met BTW.

Servicekosten
In overleg tussen huurder en verhuurder zal een servicekostenpakket worden samengesteld. Huurder sluit zelf contracten af voor de levering van gas, water en electra.

Huurprijsaanpassing
Jaarlijks op basis van de wijziging van het maandprijsindexcijfer volgens de CPI reeks CPI-Alle Huishoudens (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Huurtermijn
5 jaren met een verlengingsperiode van 5 jaren.

Betalingen
Huur, servicekosten en BTW worden per maand vooruit betaald.

Zekerheidstelling
Bankgarantie ter grootte van drie maanden huur, servicekosten en BTW.

Aanvaarding
In overleg.

Overige condities
Huurovereenkomst op basis van het standaardmodel van Raad voor Onroerende Zaken (ROZ).

Meer informatie
050 76 76 100

Vastgoed adviseur

Stefan Ensing

T: +31 (0)6 40040650
Contact