920 m2
Perceel oppervlakte
€ 1,- p/j.
Prijs
Verhuurd
Status

Klaprooslaan 13b

Te huur beschikbaar

Gelegen in het hart van de “Oosterparkwijk” in Groningen bieden wij dit voormalig (school)gebouw aan voor de verhuur. Het gebouw is traditioneel gebouwd en bestaat uit een drietal bouwlagen en is voorzien van een achtergelegen buitenterrein. Het gebouw is gebouwd in 1929 in opdracht van de gemeente Groningen naar ontwerp van S.J. Bouma, in de stijl van de Amsterdamse School met invloed van de stijl van Dudok.

Het gebouw heeft tot halverwege de jaren negentig van de vorige eeuw dienst gedaan als school. Na decennia van matig onderhoud en verwaarlozing werd het gebouw in 2003 volledig gerestaureerd. De restauratie betrof cascoherstel, het ongedaan maken van enkele verminkingen, kleurreconstructie en in beperkte mate het aanpassen van het gebouw aan een nieuwe functie. Van architeconisch belang zijn onder meer het trappenhuis, de ingebouwde kasten op de gangen, de betegelde vensterbanken in de klaslokalen, de betegelde gangvloeren en gangramen van de lokalen met een roedenverdeling, de lambrisering in trappenhuis en gangen van schoon metselwerk in rode baksteen.
Het gebouw heeft in de afgelopen jaren een functie gehad als kinderopvanglocatie.
Oppervlakte
De ruimte is verdeeld over de begane grond en eerste verdieping. De totaal verhuurbare vloeroppervlakte van de ruimte bedraagt circa 850 m².

Kadastraal:
Gemeente Groningen, sectie A, nummer 5199 met een perceelgrootte van 920 m².

Locatie
Het complex is gelegen in de Oosterparkwijk in Groningen. In de omgeving zijn verder een winkelcentrum, ziekenhuis scholen en woningen aanwezig.

Bereikbaarheid
Het object is goed bereikbaar met de auto. Met circa 10 autominuten zijn de A7 en de A28 via lokale uitvalkswegen goed te bereiken. Ook met het openbaar vervoer (diverse busverbindingen) is het object goed bereikbaar.

Parkeerfaciliteiten
Parkeren is mogelijk aan de openbare weg.

Voorzieningen
Het object wordt opgeleverd in de huidige staat. In overleg met de verhuurder kunnen eventueel aanpassingen worden gemaakt.

Bestemming
Het object valt onder de bepalingen van bestemmingsplan “Oosterparkwijk” met als bestemming Maatschappelijke Doeleinden. Een gebruiker dient zelf te onderzoeken of het voorgenomen gebruik binnen de geldende bestemming valt.

Huurprijs
Op aanvraag

Huurprijsaanpassing
Jaarlijks op basis van de wijziging van het maandprijsindexcijfer volgens de CPI reeks CPI-Alle Huishoudens(2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek(CBS).

Huurtermijn
5 jaar.

Verlengingstermijn
Met aansluitende perioden van telkens 5 jaar.

Betalingen
Huur, servicekosten en BTW worden per maand vooruit betaald.

Zekerheidsstelling
Bankgarantie ter grootte van drie maanden huur, servicekosten en BTW.

Overige condities
Huurovereenkomst op basis van het standaardmodel van Raad voor Onroerende Zaken(ROZ).

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met NEXTFUND Vastgoedadviseurs Tel 050 7676100

Alle informatie is geheel vrijblijvend en alle gegevens zijn door ons met zorg samengesteld, echter ten aanzien van de juistheid ervan kunnen wij geen aansprakelijkheid aanvaarden.

Vastgoed adviseurs

NEXTFUND B.V.

T: 050 – 76 76 100
Contact