€ 300.000,- k.k.
Prijs
Verkocht
Status

Folkingedwarsstraat 16

Unieke ontwikkellocatie in het centrum van Groningen!

Namens onze opdrachtgever bieden wij aan deze unieke herontwikkellocatie gelegen aan de Folkingedwarsstraat 16 te Groningen. Het te ontwikkelen object betreft de voormalige jeugdsynagoge. De oorspronkelijke bebouwing is gerealiseerd in 1940 en had destijds als functie een jeugdsynagoge en joodse school. Het gebouw heeft op dit moment een functie als buurt-sportcentrum.

In de woonmanifestatie 'Wonen in Stadshart (2017)' is door Henckel & Zahir Architects een plan gemaakt voor herontwikkeling, waarna de gemeente deze heeft doorontwikkeld naar drie woningen en een gastenverblijf ten behoeve van verkoop.

De woningen in het plan zijn vanuit de doorsnede ontwikkeld en hebben een stads karakter. De karakteristieke gevel aan de Folkingedwarsstraat blijft bestaan, de ruimte daarachter wordt verwijderd om plaats te maken voor een publiek toegankelijk hof. Vanaf het hof is een arcade zichtbaar welke via enkele traptreden te bereiken is en de entree van de woningen vormt. Naarmate men dieper de woning in gaat wordt de woning meer privé.

In het interieur worden de spanten in het zicht gebracht door het verwijderen van het gipsplafond. De woonkamer is hoog uitgevoerd en biedt toegang tot de tuin. Op de verdieping wordt geslapen.

Achter het gebouw bevindt zich een gastenverblijf voor logees.

Er wordt een koper gezocht die het definitief ontwerp in samenwerking met de architect gaat realiseren binnen een afzienbare periode. Met betrekking tot de voorgenomen kwaliteit en bebouwing wordt verwezen naar de aanwezige stukken die in de dataroom zijn opgenomen. Het ambitieniveau van de ontwikkeling wordt gewaarborgd in de kleur en materialenstaat. De verdere doorontwikkeling zal in lijn hiermee plaatsvinden.

Oorspronkelijk bouwjaar
1940.

Huidige bebouwing
Circa 300 m2 conform bagviewer.

Te realiseren bebouwing
Circa 353 m2 GBO welke als volgt is onderverdeeld:

- zelfstandige woonruimte van 90 m2 GBO met private ommuurde tuin van 14 m2 en berging van 5 m2;
- zelfstandige woonruimte van 82 m2 GBO met private ommuurde tuin van 12 m2 en berging van 5 m2;
- zelfstandige woonruimte van 82 m2 GBO met private ommuurde tuin van 15 m2 en berging van 5 m2;
- gastenverblijf van 90m2 GBO en berging van 2,5 m2;
- zelfstandige werkruimte van 9 m2;
- collectieve ommuurde tuin van circa 75 m2.

Ligging
De herontwikkellocatie is gelegen in het stadscentrum van Groningen. De omgeving wordt gekenmerkt door woonhuizen. De Folkingedwarsstraat is een parallelweg van het Zuiderdiep. Aan het Zuiderdiep zijn naast woonhuizen vele commercieel ruimten aanwezig zoals winkels, bioscoop, kantoren en dergelijke. Het kernwinkelgebied ligt op ongeveer 200 meter. Aan het Zuiderdiep zijn vele bushaltes aanwezig. Het NS station ligt op ongeveer 250 meter.

Bereikbaarheid:
De locatie is met eigen vervoer goed bereikbaar met de ringweg op circa 5 minuten gesitueerd. Met openbaar vervoer is het object te bereiken middels trein- en busverbindingen. Het station is op loopafstand gelegen.

Voorzieningen
In de directe omgeving zijn alle denkbare en wenselijke voorzieningen aanwezig.

Parkeren op openbare weg
Op eigen terrein zijn geen parkeerplaatsen aanwezig. Er zijn parkeermogelijkheden aan het Zuiderdiep, zowel langs de straat als in de parkeergarage.

Verkoopprocedure
De verkoopprocedure is opgenomen in de dataroom.

Bezichtigingen
U kunt het object bezichtigen op twee momenten te weten:

1. Dinsdag 7 februari van 10-12 uur
2. Donderdag 23 februari 10-12 uur

Uiterlijk inleveren bieding
1 maart 2023 bij Notaris Nielsen in Groningen ([email protected])

Richtprijs
EUR 300.000,- k.k.

U wordt uitgenodigd een bieding uit te brengen conform de voorwaarden in de dataroom / verkoopprocedure.

Bij interesse kunt u toegang krijgen tot de digitale dataroom.

Disclaimer
Genoemde metrages zijn indicatief.

Meer informatie:
NEXTFUND Vastgoedadvsieurs
050 7676100

Vastgoed adviseurs

NEXTFUND B.V.

T: 050 – 76 76 100
Contact